Clasele a V a A și B au fost în vizită la USMV. Aici au participat la activități privind Schimbările Climatice precum și Lumea la microscop -bacterii și paraziți.
Copiii au plecat cu multe informații noi și amintiri frumoase!

Fluturașii din clasa a II-a D îndrumați de doamna prof pentru învățământul primar Adela Lepșa au realizat costume din materiale reciclabile.

Astăzi, sub îndrumarea doamnei învățătoare Crișan Claudia, elevii clasei I H au învățat despre circuitul apei în natură și procesele care au loc (evaporare și condensare). Au reprezentat cele două procese print-un desen și au realizat o lucrare practică pentru condensare (nor din care cad picuri de ploaie), au vizionat povestea “Picăturile de ploaie”, au scris mesaje pentru planeta Pământ și au elaborat împreună un mediu acvatic, îmbunătățind o lucrare realizată cu ocazia celebrării marelui poet Mihai Eminescu.

Clasa I E- Marți:,,Pământul- Planeta albastră,, – apele și viața acvatică
Elevii clasei I E: și-au dezvoltat cunoștințele, au conștientizat problemele mediului, efectele poluării asupra planetei Pământ, au realizat o lucrare colectivă- Mesajul meu pentru Pământ și au realizat o machetă cu mediul acvatic.

Copiii- prietenii copacilor
Elevii clasei I E, azi 30 martie,au mers în drumeție.
Pădurea fiind punctul de observare: mușchi, frunze, copaci, flori, insecte etc. Au realizat căsuțe din bețe, iar la întoarcere postere cu mesaje despre pădure!

Pregătirea alimentelor de post-humus și salate de fructe-clasele a V-a A și B

ECO-FASHION DAY

Copiii au facut rame foto din crengutele culese ieri si pozele au fost facute tot de ei, in padure.-clasa a III-a D

prof. Iulia Cosma

Suntem mici, dar facem lucruri mărețe!

Deși sunt abia în primul lor an de școală, elevii clasei pregătitoare I de la școala noastră au realizat o multitudine de activități în aceste zile din Săptămâna Verde: au jucat roluri de părinți și copii pentru a vorbi despre risipa alimentară, au plantat boabe de fasole și urmăresc zilnic cum cresc, notează în Jurnal toate activitățile pe care le facem și privesc în fiecare zi două berze din Vlaha (Cluj) care sunt filmate live.
(clujbird.ro)

Ambalajele de alimente se adună în orice gospodărie și ajung la gunoi, dar copiii le-au folosit într-un mod creativ și au decorat cu bucăți din acestea hainele lui Hansel și Gretel.

Pentru că pădurea ne dă oxigen și adăpostește atâtea specii de viețuitoare, sigur că o iubim și o apreciem! Fiecare copil a spus câteva cuvinte care îi vin în minte când aude cuvântul “Pădure”, apoi ideile notate cu ajutorul doamnei profesor pentru înv. primar Adela Cozlac le-au pus într-o formă specială cu ajutorul unei aplicații on-line.

Vă invităm să admirați reușitele clasei pregătitoare I în imaginile de mai jos!- Adela Cozlac -cl pregătitoare I

Deoarece Săptămâna Verde precede Sărbătoarea Paștelui, elevii de la cabinetul de sprijin, sub îndrumarea prof. Florea A., au pregătit felicitări și au învățat despre utilizarea eficienta a materialelor, fără a face risipă, respectiv despre cum poți sa devii un “Cetățean Verde”.prof. Florea Adriana

“Omenirea – planeta Pământ == o relație SUSTENABILĂ” – serial științific – episodul 1-2.-prof. Chereji Ioan-Zoltan- clasele a VII-a A și B

Atelierul “Electrolitică” + “Filme științifice”

Școala verde , CLASA I. Parada costumelor ECO , spectacol de culoare și veselie. 🍀🌍

Prof.înv. primar Gabriela Trucă-clasa I C

Scoala Verde, CLASA I C : ” Să cunoaștem pădurea și minunățiile ei! 💚”

În cadrul Programului ,,Săptămâna verde”, clasele pregătitoare C și E, îndrumate de doamnele profesor pentru învățământul primar, Crina Runcan și Natalia Jimborean, au desfășurat, luni , 27.03.2023, o activitate în colaborare cu ,,Banca pentru alimente’’cu tema risipa alimentară.

În cadrul Programului ,,Săptămâna verde”, clasele pregătitoare C și E, îndrumate de doamnele profesor pentru învățământul primar, Crina Runcan și Natalia Jimborean, au desfășurat, miercuri, 29.03.2023, o vizită la Muzeul Zoologic Cluj și Vivariu.

Intervenții tehnologice asupra unor structuri organice și anorganice.
Elevii împărțiți pe grupe au realizat diferite obiecte de artă,din materiale reciclabile. Prof. Marinca Maria-educație tehnologică

Vineri 30 martie
Elevii de liceu au realizat filtre de apa și au făcut analize la apa filtrată. Electroliza apei a fost încă un punct forte al activităților!
Profesori îndrumători Halja Monica și Chereji Zoltan

Miercuri 29.03.2023.Energia verde de la Poșaga!
Elevii de clasa a IX A și IX B au participat la activitatea de întreținere(săpare și plivire) a puieților de brad și paltin la Pepinieră Silvica Lunca Arieșului. Frumusețea Munților Apuseni s-a remarcat prin fauna, forme de relief. Scărița Belioara și Cascada Sălciua au fost o splendoare!
Elevii Liceului Teoretic Dumitru Tăuțan au aflat ce fel de lucrări se realizează intr-o pepiniera silvică, fiind primiți și îndrumați de oameni minunați de la Ocolul Silvic Muntele Mare, Poșaga.
Profesori însoțitori Goșa Ileana, Halja Monica, Starcz Mihaela și Marcu Hajnal

Ziua 4 din “Săptămâna Verde”, clasele a IV-a A și a IV-a C.Azi, Grădina Botanică-Jibou. Plante rare, pești exotici, flori și muultă veselie.

În “Saptamna Verde” clasa a III-a B a desfășurat activități variate și interesante care ne-au amintit cât de important este să trăim verde!Am vorbit despre reciclare și am confectionat jucării și căsuțe pentru păsărele din materiale reciclabile, am descoperit bicicleta și beneficiile mersului pe jos. am gătit sănătos salate de fructe și legume și am plantat flori. Am vizitat Salina Turda, Fabrica de Științe din Turda și Gradina Botanică din Cluj-Napoca. A fost o săptămână care ne-a făcut să conștientizăm importanta păstrării unui mediu sănătos!

Activitățile noastre din cadrul programului „Săptămâna verde” prin intermediul cărora am învățat: cum să semănăm flori și boabe de fasole, am confecționat morișcă de vânt, discutând despre energia electrică și cea eoliană, am învățată să reciclam colectiv si am confecționat un coș pentru reciclarea capacelor, vorbind despre protejarea mediului înconjurător iar la sfârșit de săptămână am discutat despre alimentația sănătoasă, preparând și savurând o gustoasă salată de fructe. Aceștia suntem noi, clasa pregătitoare L.