Cărți bilingve și în limba engleză: https://youtu.be/EAvHET_RHOg

Descopera date amuzante despre lumea inconjuratoare. Citind acest volum o sa devii si tu expert in geografie. Prietenii si profesorii vor fi uluiti de toate informatiile inteligente pe care le vei stapani. Stiai ca cel mai mare desert din lume este de fapt acoperit de zapada? Sau ca ideea ca pamantul este rotund nu i-a venit mai intai lui Christofor Columb?

Cartea are o multime de ilustratii minunate, iti pune la dispozitie cunostinte generale uimitoare, e plina de intrebari si teste distractive cu care verifici ce ai aflat. In plus, te va ajuta sa ajungi un mic geniu cat ai zice peste!

Vârsta: 8-11 ani

GEOGRAFIE!

Roman grafic

Faraonul Aton Hetep a condus Egiptul in jur de 1500 inainte de Hristos. In timpul domniei lui, pisicile au inceput sa fie considerate sacre. Asta afla cu incantare celebrul motan Winston in timpul unei vizite clandestine la muzeul de istorie. Cate lucruri fascinante poti sa inveti despre Egiptul antic: faraoni, mumii, masti impresionante din metale pretioase. Dar acesta este doar inceputul, caci Winston e pe cale sa dezlege si alte mistere, mult mai periculoase si mai incitante.

Vârsta: 7-11 ani

ISTORIE!

Zăpada s-a așternut peste ferma lui Pettson, iar Crăciunul se apropie văzând cu ochii. Findus, motanul vorbareț, îi mărturisește lui Pettson cât de încântat este de venirea lui Moș Crăciun, care aduce daruri.
„Vai de mine! Cum să-i spun că e posibil ca Moș Crăciun să nu treacă și pe la pisici?” se gândește Pettson.
Așa că îi vine ideea să construiască o mașinărie în formă de Moș Crăciun ca să nu îl dezamăgească pe Findus. Ce-ar putea merge aiurea? Aproape totul…

Minunat ilustrată, seria Pettson și Findus a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de exemplare și a fost tradusă în 44 de limbi. În Suedia și peste tot în lume, această serie este un adevărat fenomen. Aventurile bătrânului fermier Pettson și ale tovarășului său, vorbărețul motan Findus, sunt perfecte pentru a fi citite cu voce tare sau ca prime lecturi ale micilor școlari.

Sven Nordqvist s-a născut în 1946 în Helsingborg, iar desenul și pictura au fost dintotdeauna pasiunile lui. Nordqvist a mai lucrat ca arhitect, profesor și grafician. În 1983, a câștigat concursul de cărți ilustrate pentru copii al Editurii Opal , cu Agaton Öman și alfabetul. Următoarea lui carte, Tortul de clătite, a însemnat nașterea personajelor Pettson și Findus. N-a fost gândită ca o serie de cărți de la început, dar bătrânul și motanul lui i-au fermecat pe cititori, și astăzi sunt printre cele mai îndrăgite personaje din cărțile pentru copii suedeze. În adolescență, Nordqvist a fost inspirat de benzile desenate MAD, un stil care a influențat chiar și ilustrațiile lui mai recente. Îi place să construiască și să asambleze tot felul de mecanisme complicate, un hobby care și-a pus amprenta și pe cărțile lui.

Vârsta: 7-11 ani

PRIETENIE! EMPATIE!
FAMILIE! PERSONALITATE !CURAJ!

În Brooklyn crește un copac este un bildungsroman cu influențe auto-biografice, construit în jurul personajului feminin Francie Nolan. Din clipa în care pășește în această lume, pentru a putea supraviețui în cartierul sărac Williamsburg din Brooklyn și problemelor din sânul familiei, amplificate de un tată alcoolic, Francie are nevoie de forță, precocitate, curaj, tărie de caracter și perseverență. Sensibilitatea eroinei și înclinațiile ei artistice o fac să fie cu atât mai receptivă și mai afectată de dramele pe care le trăiește (pierderea unuia dintre părinți, lipsa banilor, foamea, nedreptatea, discriminarea), dar și să trăiască bucuriile la intensitate maximă. Până la vârsta de șaptesprezece ani, Francie trece prin la fel de multe experiențe cât alții într-o viață, iar pe parcursul cărții asistăm fascinați la desăvârșirea personalității ei.

Vârsta: 14-18 ani

PRIETENIE! REGĂSIREA DE SINE! ANXIETATE!

În lumea reala, Eliza, o fata de 18 ani, este timida, ciudata si lipsita de prieteni. Online este LadyConstellation, creatoarea anonima a Monstrous Sea, un webcomic extrem de popular, cu milioane de followers si de fani in intreaga lume. Eliza nu-si inchipuie ca ar putea vreodata sa indrageasca lumea reala asa cum o iubeste pe cea online si nu simte nicio dorinta sa incerce.

Apoi Wallace Warland, cel mai mare scriitor de fanfiction pentru Monstrous Sea, se transfera la scoala ei. Wallace crede ca Eliza este un fan ca oricare altul si, pe masura ce baiatul o scoate din carapacea ei, fata incepe sa se intrebe daca nu cumva viata offline merita o sansa. Dar, cand secretul Elizei este impartasit din greseala cu restul lumii, tot ce a construit – povestea ei, relatia ei cu Wallace, pana si propria sanatate mintala – incepe sa se naruiasca. Francesca Zappia analizeaza lupta complicata dusa de Eliza cu anxietatea si depresia. O poveste in care sunt presarate ilustratiile detaliate din webcomicul Elizei, desenate de Zappia insasi. O celebrare plina de patima a fandomului online.

Vârsta: 14-18 ani

PRIETENIE! FAMILIE! CURAJ!VINDECARE!

Ethan avea o viata plina de sens la Boston: toata ziua pe skateboard, fan al echipei de baseball Red Sox, tovarasul de nadejde al fratelui sau mai mare, Roddie. Totdeauna vesel, totdeauna dispus sa accepte o provocare si totdeauna gata sa porneasca intr-o aventura alaturi de prietena lui cea mai buna, Kacey.
Dar asta a fost inainte. Acum, tot ce-si doreste Ethan e ca o anumita intamplare sa nu se fi petrecut niciodata. Kacey nu ar fi avut accidentul, familia lui nu s-ar fi mutat in Georgia, iar el nu ar fi fost chinuit de amintiri dureroase si de un necrutator sentiment de vinovatie. Ultimul lucru la care se asteapta e sa se imprieteneasca din nou cu cineva. Are nevoie de o a doua sansa, iar aceasta ii este oferita de Coralee, o fata isteata, care are ea insasi secrete. Amandoi, avandu-i in preajma pe cei dragi lor, vor trece testul increderii, fiindca ceea ce isi ascund, desi le pune viata in pericol, ii si apropie.

Vârsta: 11-13 ani

O CARTE NUMAI BUNĂ PENTRU TINE!

În acest volum vei gasi trei povești încântătoare, cu niște cățeluși simpatici care trec prin tot felul de peripetți. Lui Alfie nu-i place deloc ca în familie a apărut un membru nou, pentru că nimeni nu mai are timp să se joace cu el, să-l alinte și să-l scoată la plimbare. E singur-singurel…

Kuki, cel mai mic dintre cățelușii abandonați într-o cutie la adăpostul de animale, s-a atașat de Zoe, dar fetița n-o poate lua acasă. Ce se va întâmpla când va trebui să se despartă?

Lui Emily nu-i place să se despartă de Sam nici măcar când merge la școală. Când puiul de labrador dispare din grădina casei, într-o după-amiază, Emily e distrusă. Va reuși oare să-l găsească?

Vârsta: 7-10 ani

EMPATIE! DRAGOSTE PENTRU CĂȚELUȘI!

Domnul Osache nu e eroul tipic cu care ne-a obişnuit Paul Auster în romanele sale, în primul rând pentru că face parte din regnul canin. Dar nici un câine tipic nu e, căci personajul e înzestrat cu o inteligenţă şi o intuiţie ieşite din comun şi cu abilitatea de a înţelege limba bipezilor. Chiar dacă nu stăpâneşte şi pronunţia cuvintelor (biologia îi e potrivnică), stăpânul lui, vagabondul sclipitor şi scrântit Willy G. Christmas, îl consideră un partener de dialog pe măsură; de fapt, nu e nimeni pe lume care să-l înţeleagă mai bine pe inadaptatul Willy decât domnul Osache, cei doi fiind de nedespărţit în cutreierările lor. Dar pe domnul Osache îl aşteaptă încercări grele după moartea stăpânului său, iar devotamentul şi iubirea faţă de acesta îl fac să fie în permanenţă măcinat de întrebări metafizice: oare-şi va mai revedea vreodată stăpânul acolo, în Tombuctu?

Vârsta: 7-10 ani

IUBIRE DE NECUVÂNTĂTOARE!

Billy locuiește la poalele munților Ozark, unde de dimineața până seara hălăduiește prin păduri și lunci și cunoaște toate ascunzișurile și potecile din împrejurimi. De când se știe își dorește din tot sufletul doi câini de vânătoare și, când vede că părinții lui nu își pot permite așa ceva, băiatul muncește și strânge fiecare bănuț ca să-și împlinească visul. În curând, Billy și cei doi copoi ai lui devin cei mai faimoși vânători din ținut. Istețimea câinilor, devotamentul și curajul lor îi uimesc pe toți, și Billy știe că niciun băiat nu are cum să fie mai fericit ca el.

„O poveste nespus de emoționantă.” – The New York Times Book Review

„O carte captivantă despre iubire și aventuri pe care nu o vei uita niciodată.” – School Library Journal

Vârsta: 12-14 ani

                             IUBIRE! AVENTURĂ!

…După ce Floarea-Soarelui, o fetită crescută la oraș, se mută într-o zonă rurală, începe să îndrăgească lanurile cu trestie, curgerea liniștitoare a râului și întinderea nesfârșită a cerului. Zilele sunt lungi, iar fetița se simte singură. Într-o zi, îl întâlnește pe Bronz, un băiat care nu poate să vorbească, ocolit de ceilalți copii din sat. În curând, Bronz și Floarea-Soarelui devin inseparabili, iar când familia lui Bronz acceptă să o înfieze pe fetiță, pare că și cum soarta i-a dăruit sora pe care nu a avut-o niciodată. Dar viața în acest sătuc sărac este grea, iar familia lui Bronz abia își permite să pună pe masă hrana zilnică. Va putea fetița să rămână împreună cu Bronz, în locul în care și-a găsit, în cele din urmă, fericirea?

Vârsta: 7-10 ani

              EMPATIE! SENTIMENTE! CURAJ!

Dragi copii și părinți, șoricelul Geronimo Stilton se întoarce pentru alte aventuri curajoase. De data aceasta, Geronimo trebuie să descopere un mister în Hawaii: cineva vrea să fure un colier foarte prețios. Totuși, pentru a descoperi hoțul, Stilton va trebui să participe la un concurs foarte dificil de surf. Așadar, în locul unei binemeritate vacanțe pe o plajă exotică, tolănit la soare, lângă apa cristalină, cu o carte bună de citit în mână, el intră din nou în tensiunea anchetei.
Geronimo Stilton este pseudonimul sub care Elisabetta Dami publică celebra serie pentru copii, cu acelasi nume. Primele povestiri fantastice le-a scris la 19 ani, iar la 23 de ani a început să călătorească în jurul lumii. Pasiunea pentru literatură de copii și experiența sa în asistarea copiilor bolnavi au inspirat-o să scrie povești de aventură ce au ca personal principal un șoarece.

Vârsta: 7-10 ani

                    AVENTURĂ! MISTER!

Anne. Casa cu frontoane verzi. Volumul 1

Imediat ce Anne Shirley, o fetiţă orfană în vârstă de unsprezece ani, ajunge la Green Gables, gazdele sunt gata să o trimită înapoi. În primul rând pentru că familia Cuthbert, proprietarii fermei Green Gables, aşteptau un băiat. În al doilea rând, Anne e prea vorbăreaţă. Şi, în ciuda inimii ei pline de generozitate, micuţa roşcată face numai boacăne. Totuşi, în ciuda începutului dificil, fetiţa plină de energie şi entuziasm reuşeşte să-şi cucerească familia adoptivă şi pe ceilalţi membri ai comunităţii. Se bucură de viaţa la Green Gables, e fruntaşă la şcoală şi, în cele din urmă, obţine şi o mult-râvnită bursă de studiu. Dar atunci când tragedia se abate asupra familiei, Anne e nevoită să aleagă între visele ei şi singurul cămin pe care l-a avut vreodată. În alcătuirea acestui îndrăgit bildungsroman, Lucy Maud Montgomery s-a inspirat din propria copilărie şi adolescenţă petrecute în Canada, în secolul al XIX-lea. Prin „Anne,” autoarea dăruieşte literaturii universale o pleiadă de personaje cu totul originale, menite să inspire generaţie după generaţie de cititori. VÂRSTA: 12-14 ani!

              EMPATIE! DRAMATISM! BUCURIE!