O CARTE NUMAI BUNĂ PENTRU TINE!

În acest volum vei gasi trei povești încântătoare, cu niște cățeluși simpatici care trec prin tot felul de peripetți. Lui Alfie nu-i place deloc ca în familie a apărut un membru nou, pentru că nimeni nu mai are timp să se joace cu el, să-l alinte și să-l scoată la plimbare. E singur-singurel…

Kuki, cel mai mic dintre cățelușii abandonați într-o cutie la adăpostul de animale, s-a atașat de Zoe, dar fetița n-o poate lua acasă. Ce se va întâmpla când va trebui să se despartă?

Lui Emily nu-i place să se despartă de Sam nici măcar când merge la școală. Când puiul de labrador dispare din grădina casei, într-o după-amiază, Emily e distrusă. Va reuși oare să-l găsească?

Vârsta: 7-10 ani

EMPATIE! DRAGOSTE PENTRU CĂȚELUȘI!

Domnul Osache nu e eroul tipic cu care ne-a obişnuit Paul Auster în romanele sale, în primul rând pentru că face parte din regnul canin. Dar nici un câine tipic nu e, căci personajul e înzestrat cu o inteligenţă şi o intuiţie ieşite din comun şi cu abilitatea de a înţelege limba bipezilor. Chiar dacă nu stăpâneşte şi pronunţia cuvintelor (biologia îi e potrivnică), stăpânul lui, vagabondul sclipitor şi scrântit Willy G. Christmas, îl consideră un partener de dialog pe măsură; de fapt, nu e nimeni pe lume care să-l înţeleagă mai bine pe inadaptatul Willy decât domnul Osache, cei doi fiind de nedespărţit în cutreierările lor. Dar pe domnul Osache îl aşteaptă încercări grele după moartea stăpânului său, iar devotamentul şi iubirea faţă de acesta îl fac să fie în permanenţă măcinat de întrebări metafizice: oare-şi va mai revedea vreodată stăpânul acolo, în Tombuctu?

Vârsta: 7-10 ani

IUBIRE DE NECUVÂNTĂTOARE!

Billy locuiește la poalele munților Ozark, unde de dimineața până seara hălăduiește prin păduri și lunci și cunoaște toate ascunzișurile și potecile din împrejurimi. De când se știe își dorește din tot sufletul doi câini de vânătoare și, când vede că părinții lui nu își pot permite așa ceva, băiatul muncește și strânge fiecare bănuț ca să-și împlinească visul. În curând, Billy și cei doi copoi ai lui devin cei mai faimoși vânători din ținut. Istețimea câinilor, devotamentul și curajul lor îi uimesc pe toți, și Billy știe că niciun băiat nu are cum să fie mai fericit ca el.

„O poveste nespus de emoționantă.” – The New York Times Book Review

„O carte captivantă despre iubire și aventuri pe care nu o vei uita niciodată.” – School Library Journal

Vârsta: 12-14 ani

                             IUBIRE! AVENTURĂ!

…După ce Floarea-Soarelui, o fetită crescută la oraș, se mută într-o zonă rurală, începe să îndrăgească lanurile cu trestie, curgerea liniștitoare a râului și întinderea nesfârșită a cerului. Zilele sunt lungi, iar fetița se simte singură. Într-o zi, îl întâlnește pe Bronz, un băiat care nu poate să vorbească, ocolit de ceilalți copii din sat. În curând, Bronz și Floarea-Soarelui devin inseparabili, iar când familia lui Bronz acceptă să o înfieze pe fetiță, pare că și cum soarta i-a dăruit sora pe care nu a avut-o niciodată. Dar viața în acest sătuc sărac este grea, iar familia lui Bronz abia își permite să pună pe masă hrana zilnică. Va putea fetița să rămână împreună cu Bronz, în locul în care și-a găsit, în cele din urmă, fericirea?

Vârsta: 7-10 ani

              EMPATIE! SENTIMENTE! CURAJ!

Dragi copii și părinți, șoricelul Geronimo Stilton se întoarce pentru alte aventuri curajoase. De data aceasta, Geronimo trebuie să descopere un mister în Hawaii: cineva vrea să fure un colier foarte prețios. Totuși, pentru a descoperi hoțul, Stilton va trebui să participe la un concurs foarte dificil de surf. Așadar, în locul unei binemeritate vacanțe pe o plajă exotică, tolănit la soare, lângă apa cristalină, cu o carte bună de citit în mână, el intră din nou în tensiunea anchetei.
Geronimo Stilton este pseudonimul sub care Elisabetta Dami publică celebra serie pentru copii, cu acelasi nume. Primele povestiri fantastice le-a scris la 19 ani, iar la 23 de ani a început să călătorească în jurul lumii. Pasiunea pentru literatură de copii și experiența sa în asistarea copiilor bolnavi au inspirat-o să scrie povești de aventură ce au ca personal principal un șoarece.

Vârsta: 7-10 ani

                    AVENTURĂ! MISTER!

Anne. Casa cu frontoane verzi. Volumul 1

Imediat ce Anne Shirley, o fetiţă orfană în vârstă de unsprezece ani, ajunge la Green Gables, gazdele sunt gata să o trimită înapoi. În primul rând pentru că familia Cuthbert, proprietarii fermei Green Gables, aşteptau un băiat. În al doilea rând, Anne e prea vorbăreaţă. Şi, în ciuda inimii ei pline de generozitate, micuţa roşcată face numai boacăne. Totuşi, în ciuda începutului dificil, fetiţa plină de energie şi entuziasm reuşeşte să-şi cucerească familia adoptivă şi pe ceilalţi membri ai comunităţii. Se bucură de viaţa la Green Gables, e fruntaşă la şcoală şi, în cele din urmă, obţine şi o mult-râvnită bursă de studiu. Dar atunci când tragedia se abate asupra familiei, Anne e nevoită să aleagă între visele ei şi singurul cămin pe care l-a avut vreodată. În alcătuirea acestui îndrăgit bildungsroman, Lucy Maud Montgomery s-a inspirat din propria copilărie şi adolescenţă petrecute în Canada, în secolul al XIX-lea. Prin „Anne,” autoarea dăruieşte literaturii universale o pleiadă de personaje cu totul originale, menite să inspire generaţie după generaţie de cititori. VÂRSTA: 12-14 ani!

              EMPATIE! DRAMATISM! BUCURIE!