Proiectul SI_STEM

Susținut de asociația  SOROPTIMIST INTERNATIONAL – un ONG care susține dezvoltarea personală și profesională a tinerelor fete și femei prin educație și formare profesională, sănătate, antreprenoriat, participare  în piața muncii, acces la cultură și contribuție la dezvoltarea durabilă.

Printre activitatile desfasutate in acest program au fost :

1.Participarea  profesorului de știinte , doamna profesor Feneșan Mirela Dana  la Școala de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele, derulată în mediul virtual, în perioada 23 august – 5 septembrie 2020, școala de vară pentru profesori din aria STEM ( fizică, chimie, biologie, matematică, informatică, geografie, tehnologii) și consilieri școlari din învățământul gimnazial și liceal. Școala de Vară s-a desfășurat în cadrul parteneriatului dintre Universitatea din București, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei (IFIN-HH) și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

           Profesorii STEM și consilierii școlari au beneficiat  de un program de învățare – dezvoltare profesională personalizat, adaptat realităților și nevoilor concrete din școlile lor cu titlul „Mai mult decât… ȘCOALĂ! Împreună în… COMUNITATE!”, coordonat de profesorii Facultății de Psihologie și Științele Educației (FPSE).Modulele au oferit  un cadru pentru conectarea la concepte relevante pentru o școală racordată la realitățile și provocările actuale, cum ar fi: designul instrucțional onlineabordările curriculare integrateservice-learning și citizen sciencedezvoltarea alianțelor și a parteneriatelor localealegerile de carieră între premise biologice, evoluție neurocognitivă și achiziții psihologicedezvoltarea identității vocaționale sau comunități de alumni și career talks, managementul visurilor (aspirațiilor) și al carierelor educaționale și profesionale la elevi.

2. Conferinta de lansare a proiectului SI-STEM a avut loc in data de  23 octombrie 2020, orele 17:00 – 20:00

3. Noaptea cercetatorilor 27 noiembrie 2020 , participarea la webinarii “De ce se cutrmură pamantul ?”

“𝐀𝐩𝐨𝐥𝐨𝐝𝐨𝐫, 𝐟𝐚𝐢𝐦𝐨𝐬𝐮𝐥 𝐩𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧-𝐭𝐞𝐧𝐨𝐫 𝐝𝐞𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐚𝐳𝐢 𝐜𝐞𝐫𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭𝐨𝐫”

Participarea elevilor din clasa a VA, sunt provocați să-și pună în valoare capacitatea de creație și să aducă în prim-plan abilitățile artistice prin realizarea unei compuneri sau a unor versuri de maximum o pagină, în care să își imagineze aventurile lui Apolodor din Labrador în lumea fascinantă a științei.

Eleva Muza Dariana din clasa a VA-a primit premiu un 𝗺𝗶𝗰𝗿𝗼𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗼𝗹𝗲𝗿 ,utilizat împreună cu limbajul de programare Scratch pentru copii.


Proiect Internaţional “Porţi verzi”

Editia I –“Datini de Crăciun”Echipa de proiect: Andreica Daciana , coordonator sectiunea “Datini de Crăciun”

Feneșan Mirela Dana , coordonator secțiunea ecologie

Proiectul Internaţional “Porţi verzi” este lansată de Fundația Europeană de Tineret Pentru Ungaria alături de Organizații precum „Sternsinger”, „Acțiune globală”, „Plant for Planet” și Fundația pentru Africa. Concursul internațional „Porti Verzi”,  este o cale de acțiune activă, creativă și  pentru comunitate care contribuie la  creșterea gradului de conștientizare al elevilor despre moștenirea culturală a lor, conectarea la cultură și la stilul de viată. În plus, este o modalitate pentru școlile participante de a promova  tradițiile din comunitate și mediul social de a promova comunitatea prin specificitatea ei în Europa Centrală. Profesorii au posibilitatea de a transmite valori importante prin implicarea în acest proiect .

Concursul implică două etape :

Etapa 1. Naşterea lui Iisus –Hristos

 Echipa școlii va prezenta o scenetă (cântece) care va transmite buna dispoziţie şi calitatea tradiţiilor populare românești. Echipa îsi va asuma răspunderea pentru învățarea şi prezentarea unei scenete de 8-15 minute care va reflecta tradiţiile specifice sărbătorilor de iarnă (cântece străvechi, limbaj vechi tradiţional sau inspirat dintr-o prelucrare actuală). Echipa îsi asumă răspunderea ca pe parcursul lunii decembrie să prezinte programul prin postari pe pagina școlii, site, alte canale media.

Grupul “Zâmbet de copil” – elevii clasei a IV-a C de la Liceul Teoretic “Dumitru Tăuțan” Florești vă urează Sărbători fericite prin intermediul proiectului “Porți Verzi”, secțiunea Datini de Crăciun.

https://www.youtube.com/watch?v=ReR21pRQH_I

Etapa 2. Expoziţia călătoare ecologică

 Echipa școlii va realiza o expoziţie formată din 6 tablouri de mărime A1 sugestive și informative. Fiecare tablou (tema) trebuie realizată sugestiv, să dea de gândit să transmită informaţia creativ şi la subiect în ceea ce priveşte protecția mediului şi economia energiei. Tablourile vor sugera  titlul și scopul expoziţiei, autorii şi alte informaţii.

EXPOZIȚIE CĂLĂTOARE ECOLOGICĂ

https://www.youtube.com/watch?v=BgMAxqeBjII