Festivitatea de incheiere a anului școlar 2021-2022


Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat luni, 6 iunie 2022, la ceremonia de dezvelire a bustului lui Dumitru Tăuțan, patronul spiritual al Liceului Teoretic „Dumitru Tăuțan” din Florești.Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a binecuvântat bustul lui Dumitru Tăuțan și a oficiat o slujbă de pomenire pentru odihna sufletului patronului spiritual al școlii care îi poartă numele.La eveniment au luat parte elevii și profesorii instituției de învățământ, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Cluj, oficialități locale și județene, precum și alți invitați, în frunte cu inspectorul școlar general al ISJ Cluj, prof. Marinela Marc, și primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu. „Prin această ceremonie, liceul, care a fost înființat la începutul acestui an școlar, capătă identitate, determinându-i pe elevii și cadrele didactice care își desfășoară activitatea în această unitate să se ridice la înălțimea patronului spiritual și să ducă mai departe moștenirea culturală lăsată comunității”, a spus inspectorul școlar general al județului Cluj, prof. Marinela Marc.Evenimentul de la Florești a avut loc în preajma Zilei Învățătorului, în semn de apreciere pentru strădania tuturor cadrelor didactice și ca omagiu adus celui care a fost învățătorul Dumitru Tăuțan.Liceul Teoretic „Dumitru Tăuțan” din Florești este condus de prof. Mirela Dana Feneșan, în calitate de director, și de prof. Daciana-Maria Andreica, în calitate de director-adjunct.Dumitru Tăuțan (1908-1996) a fost învățător, unul dintre cei mai de seamă dascăli din localitatea Florești, îndeplinind și funcția de director între anii 1930-1940. Acesta a desfășurat o bogată activitate culturală în cadrul comunității. În perioada ocupației horthyste a fost învățător la Hășdate, timp de doi ani, după care a fost numit inspector școlar pe zona Turda. Din 1942 a intrat în „Batalionul fix”, cu gradul de sergent, dar având funcția de comandant de pluton, luptând pentru apărarea satelor din zonă (Hășdate, Lita).Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului


Experimente pentru cei mici in Parcul Poligon ! Felicitări doamnei profesoare Monica Halja și elevilor de clasa a IX -a !


Pasiune si talent! Proiect organizat cu ocazia Zilei Copilului!


Un altfel de ora de educație tehnologică!

Copiii de astăzi se pregătesc pentru o lume în continuă schimbare. Ei au nevoia de a învăţa repede dar foarte consistent din tot ceea ce îi înconjoară. De aceea la disciplina de Educaţie Tehnologică şi aplicaţii practice, punem bază în primul rând pe învăţarea unor deprinderi practice. De asemenea ne dorim ca învăţatul experimental să fixeze cunoştiinţe utile pentru întreaga viaţă!
Prof. Lucia Deac


Diseminarea proiectului eTwinning Library Festival#SkillsLabs la clasa a V-a C în cadrul orei de informatică( 24.05.2022) din a cărui colectiv fac parte cinci elevi participanți la proiect: Cosma Nectaria, Matiș Daria, Chindriș Lucian, Șanta Carmen, Hodrea Marc.