Terenul de sport sintetic

Din întreaga lume gazonul artificial a înlocuit gazonul natural în terenurile atletice de la stadioanele olimpice şi arenele profesioniste, la terenurile şcolare.

 De la început, terenurile sintetice cu gazon artificial au oferit o serie de avantaje şi beneficii cu care terenurile cu gazon natural nu pot concura.

Posibilitatea folosirii terenurilor sintetice în toate condiţiile meteorologice, le fac deosebite şi ideale pentru zonele umede sau pentru jocul în timpul perioadelor ploioase ale anului.

Terenurile sintetice sunt versatile şi pot rezista folosirii intense.Gazoane naturale sunt capabile să reziste la aproximativ 100 de ore de utilizare, terenurile cu gazon artificial (terenurile sintetice) pot rezista mai bine de 500 de ore. Pentru un teren multifuncţional cu evenimente şi jocuri frecvente, gazonul artificial este adesea cea mai bună soluţie.

Astfel pe lăngă Liceul Teoretic “Dumitru Tăuțan”  a fost ideal așezate mai multe terenuri sintetice pentru buna desfășurare a orelor de educație fizică.

Terenurile sintetice sunt amplasate pe o suprafață de 1317,12 mp.